perjantai 30. syyskuuta 2016

Hyvin menee, mutta menköön

Elämä uuden tissin kanssa on ollut ihan mukavaa =) Silmä tottui yllättävän nopeasti nännittömään, haavateipeillä teippailtuun rintaan. Ihoa kirveli yhdessä välissä, mutta sain haavahoitajalta vinkin rasvailla sitä, niin kirvely loppui. Haavahoitajan luona hyppäsin parin viikon ajan 3 kertaa viikossa, mutta nyt käynnit ovat harventuneet kerran viikkoon tapahtuviksi, sillä onneksi kehoni ei kauheasti kudosnestettä tuota. Punktointimäärät ovat vaihdelleet n. 20-60 ml:n välillä. Haavateipit vaihdetaan kerran viikossa, herkkä ihoni on edelleen kestänyt tuota ruskeaa perushaavateippiä. Punktoinnin yhteydessä haavahoitaja tökkii LD-siirrettä, tuikkii aika makeasti tuolla selkäpuolella, sillä kohdin, missä siirteen verisuonet on.

Kipuja on edelleen, lähinnä selkäpuolella. Leikkaushaavan alapuoli on välillä todella arka ja tuikkiva, kummasti tässä on oppinut varomaan askeliaan (esim. monttuun astuminen sattuu todella s***nallisesti) ja liikkeitään (henkilöauton oven avaaminen sisältä ja auton ajo nostaa ihan ajatuksenakin kylmän hien pintaan). Kummasti tässä on osannut apua pyytää, toisaalta ihana perheeni ymmärtää todella hyvin tilanteeni ja kaikki tarttuvat heti toimeen, kun huomaavat, että jonkin homman kesken jätän.

En ole saanut itseäni tarttumaan keppiin, se vähän harmittaa ja suututtaakin. Käsi ei nouse vielä kunnolla ylös ja sivulle nosto on vielä rajoitetumpaa, mutta toisaalta, eipä leikkauksestakaan vielä ole kulunut kuin 3 viikkoa ja 2 päivää. Sen sijaan olen joka päivä tehnyt vähintäänkin 3-4 kilometrin kävelylenkin päivittäin. Ja odotan kovasti lopputarkastusta, sen jälkeen saa luvan mennä uimaan. Uimalla mä syöpäleikkauksenkin jälkeen sain käden liikeradat lähes ennalleen. Hyvää lempeää venytystä lihaksille ja jänteille, kannustan kaikkia menemään rohkeasti veteen uimaan/jumppaamaan/vesijuoksemaan!

Sairauslomaa on vielä jäljellä viikon ajan, mutta en kyllä vielä pysty kuvittelemaan, että menisin sen jälkeen töihin. Tekee vielä liian kipeää. Pelkään, että rikon jotain tästä kalliista "lahjasta", jonka yhteiskunnalta olen saanut saanut. Eli ensi viikolla pitää soitella työterveyteen ja varata aikaa työterveyslääkärille.

Ensi keskiviikkona tulee 4 viikkoa täyteen leikkauksesta. Tämä tyttö painuu silloin saunaan! =)

3 kommenttia:

  1. Moi! Kiva että voit suht hyvin ja voit ulkoillakin. Mun operaatiossa tuli odottamattomia ongelmia, olen ollut vasta kaksi päivää kotona, ja edelleenkin vain puoli tuntia kerrallaan pystyssä. Pahempia kipuja ei ole muttei toisaalta puhtia askareisiinkaan. Sl mulla lokakuun loppuun.

    VastaaPoista
  2. No voi harmi :( Kovasti tsemppiä sulle, hitaasti hyvä tulee

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista