keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Gynekologilla

Kun syö Tamofenia, suositellaan gynekologilla käyntiä kerran vuoteen, sillä Tamofen saattaa aiheuttaa kohdun limakalvoon pahanlaatuisiakin muutoksia. Viime vuonna kävin huhtikuussa ja huhtikuussa piti tänäkin vuonna mennä, mutta viime viikolla mulla oli pientä veristä vuotoa. Sellainenhan on ihan yleinen Tamofenin vaikutus, mutta kun mulla ei ole koko tämän lähes kahden vuoden Tamofenin syönnin aikana kertaakaan ollut minkäänlaisia vuotoja, ja kun vasemman munasarjankin tienoilla on aika ajoin ollut kipua, varasin ajan jo nyt maaliskuussa. Ajattelin, että parempi varmistaa kuin katua, ja onpahan sitten käyty ja voi asian taas vuodeksi unohtaa.

Tutkimukset oli peruskauraa, niitä en ala sen tarkemmin selittelemään. Oikean munasarjan kysta ei ole kasvanut, vasemmassa munasarjassa ei näkynyt mitään, mikä olisi kipuilun selittänyt, eli ilmeisesti kyseessä on vain jonkin sortin kiinnikkeet tms. Kohdussa sen sijaan näkyi ultraäänitutkimuksessa mahdollinen polyyppi, ja jos se on polyyppi, niin vuoto on ollut siitä lähtöisin, jolloin tilanne tarkistetaan yleensä tähystyksellä ja polyyppi poistetaan. Gynekologini painotti moneen otteeseen, että hän ei muista, että tällaisissa polyypeissa olisi koskaan ollut mitään poikkeavaa, mutta silti on vähän halju olo.

Hyvähän se on, että tutkitaan. Kun on yksi maligniteetti ollut, niin taidetaan normaalia helpommin jatkotutkimuksiin lähettää - näin ainakin oma tukihenkilöni on kertonut. Nyt sitten odottelen aikaa sairaalaan gynen polille ja mietin, miten sanani perheelleni ja äitilleni asettelen, etten turhaan huolestuta heitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti