torstai 24. tammikuuta 2019

Pientä päivitystä 5-vuotiskontrollin jälkeen

Terve! 5-vuotiskontrollin mammografiassa ja ultraäänessä ei ollut mitään ihmeellistä, samoin verikokeet oli nätisti spekseissä, olokin mainiotakin mainiompi, eli tauti on edelleen pysynyt poissa =) Tamofenia syön vielä heinäkuulle asti ja sen jälkeen jatketaan vielä 2-3 vuotta aromataasinestäjähoidolla. Onkologi kun tuumasi, että syöpätyypistäni johtuen hyötyisin lisähoidosta suuresti - ja täytyy sanoa, että olo on helpottunut, kun estrogeenin toiminnan blokkaamista jatketaan edelleen =)

Samalla reissulla juteltiin myös tuosta korjatusta implanttirinnasta, sillä myös mulle on asennettu Allerganin karkeapintainen implantti. Onkologi kehoitti ottamaan siitä aika ajoin valokuvia, joista pystyy seuraamaan mahdollisia muutoksia, ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä plastiikkakirurgiin. Implanttia ei suoralta kädeltä lähetä vaihtamaan toiseen - eikä mielestäni tarvitsekaan! Jos Suomessa on asennettu näitä syöpäriskiä lisääviä implantteja 30 000 (koko maailmassa varmaan monin kertaisesti tuo määrä), ja koko maailmassa ko. syöpätapauksia on ollut n. 600, niin kyllähän se aikamoinen lottovoitto olisi, että kyseisen syövän saisi. Eli rauhallisin mielin aion edelleen olla - ja kuvailla nättiä implanttitissiäni =)

Haaveeni tukihenkilötyöstä sen sijaan keskeytyi oikeastaan ennen kuin ehti edes alkaakaan. Vuorotyö, yksityiselämäni ja tukihenkilöys ei vaan sopineet yhteen :( Ehkä joskus eläkkeellä on paremmin aikaa vapaaehtoistoiminnalle. Vertaistukihenkilönä kuitenkin kuljen tässä ystäväni rinnalla, häneltä kun löytyi 5-vuotiskontrollissa aivan uusi rintasyöpä :'(

Blogia päivittelen edelleen, mutta hyvin harvakseltaan... Hyvää vuoden jatkoa teille kaikille! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti